Cikkek

StrandszezON - 3. rész

Már tudod, hogyan juthat gyógyszer a tavainkba? Te is a megfelelő gyűjtőbe dobod a lejárt gyógyszereket? De hogyan válassz naptejet, szükség van-e rá?

StrandszezON - 2. rész

Az előző részben megnéztük, hogy miért kerüljük a nyilvános vizeinkbe történő pisilést. 

Hogy juthat még a tavainkba, folyóinkba gyógyszer? 

StrandszezON - 1. rész

Már nyakig úszunk a nyárban! Ilyenkor a legjobb nyakig merülni a vízbe a strandon, na de nézzünk most a vízfelszín alá kicsit!

Lakossági gyógyszerhulladék - 2021

2021-ben több mint 340 tonna gyógyszerhulladékot gyűjtöttek össze a patikákból és egyéb gyógyszerforgalmazó helyekről hazánkban, ami 1%-kal több, mint 2020-ban. Ez olvasható - a Magyarországon egyedüliként - a lakosságnál keletkező gyógyszerhulladék-kezelésével foglalkozó Recyclomed Nonprofit Kft. tájékoztatójából.

Gyógyszeradományok az ukrán válság idején

A gyógyszeradományokra minél előbb szükség van a kárpátaljai és ukrán menekülteknek, ugyanakkor elengedhetetlen, hogy közben ügyeljünk arra, hogy biztonságos úton jusson el hozzájuk!

Házipatika Hónapja - Kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét!

"Kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét!" Sokszor hallottuk már ezt a mondatot elhadarva. Most ízlelgessük ezt a mondatot kicsit tovább, mint pár másodperc!

Házipatika Hónapja - Útipatika

A mai bejegyzésben ellépünk egy kicsit a Házipatikától, és nézzük meg mi történik, ha elutazunk rövidebb-hosszabb időre. Mit tegyünk az Útipatikába?

Alaki hiba engedély

A mai bejegyzésünk egy aktuális eseményt szeretnénk közérthetően feldolgozni. A rövid válasz az, hogy természetesen nem lejárt gyógyszert adnak a patikában, de nézzük meg a pontosabban a problémát. 

Házipatika Hónapja - Táskapatika

Munkanap van, ma nincs home office, be kell menned az irodába... Ha kilépsz az ajtón, milyen "táskapatika" kísér el a napra?

Diabétesz Világnap 2022

Ma van a Diabétesz Világnap, amit az International Diabetes Federation (Nemzetközi Diabetes Szövetség) és a World Health Organization (WHO) indított útjára 1991-ben.

Házipatika Hónapja - Tárolás

Rendezted már a házipatikát, és kiválogattad a lejárt gyógyszereket? Esetleg már gyerekbiztos helyen is tartod? Ennek igazán örülünk! A mai posztunkban vessünk még egy pillantást a helyes gyógyszertárolásra.

Házipatika Hónapja - Gyógyszeres Lista

Ha vasárnap, akkor húsleves és rántott hús. De legyen a mai egy kicsit másabb: menjetek át a szüleitekhez, a nagyszüleitekhez, és nézzétek át közösen a Házipatikát!