Cikkek

Munkanap van, ma nincs home office, be kell menned az irodába... Ha kilépsz az ajtón, milyen "táskapatika" kísér el a napra?

Vagy erre még nem is gondoltál korábban? Pedig a tudatos táskapatika neked és a környezetnek is nagy segítség.

Ha a rendszeresen szedett gyógyszerekből mindig van nálad a következő 12-16 órára, akkor egy váratlan hóakadály, dugó, vagy munka utáni találkozó a barátokkal sem fogja befolyásolni a gyógyszerelésed, hiszen az esti gyógyszereket így is be tudod majd időben venni.

Vannak váratlan helyzetek, ami miatt a legtöbbször rohanunk a patikába, így újabb és újabb teljes doboz gyógyszereket veszünk, ami aztán utána bontottan porosodik otthon. Pedig kis előrelátással erre is felkészülhetünk. Ilyen például 1-2 szem a jólbevált láz- és fájdalomcsillapítóból, gyomorsavtúltengés ellen, hasmenés ellen, ragtapasz, szemcsepp, illetve biztos, ami biztos óvszer is.

De nagyon fontos, hogy vedd számításba azt is, hogy a táskád milyen hőmérsékleket jár meg napközben: csak olyan készítmény menjen bele, ami ezt bírja! Télen ne legyen a fagyban sokáig, se a fűtőtesteken, nyáron ne maradjon a kocsiban a tűző napon!


Több infó korábbi cikkünkben!